GLOBAL WAR MUSEUM ÄR ETT SVENSKT FÖRETAG SOM ARBETAR FRÅN HENSBACKA HERRGÅRD I BOHUSLÄN

Vi vill skriva på svenska då många kanske tror att vi är ett företag som är placerat i USA då vi tar betalat i dollar. Dock har vi drivit museum men pandemin gjorde att vi ej kunde ta emot några besökare knappt så vi beslöt att flytta till den mest historiska plats som finns i Sverige. 

Hensbackakulturen går tillbaka hela 12000 år då inlandsisen smälte och själva platsen är högt belägen. För 9300 år tillbaka så var det en jägarstam på ca 200 invånare som levde på jakt och från denna kultur hade vi en utställning om i museet med trindyxor och mängder av andra föremål som jägarna använde. Dessa kommer att ställas ut för visning i en del av av Hensbacka som består av en herrgård samt flera hus och restaurang – hotell mm.

Vi kommer att sälja av allt som inte hör till bygden dvs den historia som omgärdat denna del av Sverige. Det är ett gräns-landsskap som varit med om otroligt många faser som självklart inte gått så fredligt till. Karl XII var här som lik efter 30 november i Halden – Norge. De tog in på Kviströms gästgiveri innan de fortsatte sin resa mot Stockholm.

Vi kommer att försöka lägga ut så mycket vi kan på köpsidan här och det går bra att maila frågor till info@globalwarmuseum.com och tala med Roland Jarl som driver detta. Har ni något som är spännande inom krigshistoria från Romartid till nutid så är ni välkomna att få det värderat samt att vi både köper och får donationer till det befintliga museet som kommer att byggas upp.

Resten blir ett museum där allt har en prislapp och oavsett vad du samlar på så har vi alltid något att visa och försälja. Eller att hyra ut till film mm.

Välkomna att handla ur vår nätbutik samt att besöka oss då vi även driver en antikhandel www.rolandsantikinvest.se

Roland Jarl

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply