globalwarmuseum4

Global war museum (GWM) är helt utan bidrag från stat och kommun. Då det är Roland Jarl som äger sakerna och driver det som en enskild firma så räcker det inte endast att hålla uppe museet. Roland Jarl är värderingsman på allt möjligt och försäkringsbolag – företag – föreningar – privatpersoner anlitar GWM som värderingsman. GWM jobbar med filmrekvisita och hyr ut både sin historiska kunskap samt föremål och korrekturläser manus etc.

Tack vare ideellt arbete från vänner och donationer som historiska föremål och inte minst pengar gör att föremålen blir väl omhändertagna, inget hamnar i något förråd utan allt visas. Har ni ärvt saker som ni inte sätter så högt värde på eller snarare vill att fler skall få se dessa föremål så går det bra att skänka anonymt eller att vi går ut och tackar personen i fråga.

GWM donerar ibland saker som tex propellerbladet från den DC-3 som sköts ned av ett tyskt flygplan 1943. Idag står detta propellerblad fastbultad ute på Hållö utanför Smögen som ett minnesmärke över de döda. Är det någon som vill bli volontär i museet som har någon specialkunskap så är ni varmt välkomna. Vi har just nu flera tusen föremål som skall forskas vidare på vilket kräver tålamod och entusiasm. Som volontär får man följa med som hedersgäst på alla event samt åka i alla fordon mm.

Vill just du medverka till att denna samling skall finnas kvar så är varje krona av betydelse. Om ni känner att en entreprenör som skapar arbete i regionen och kan fortsätt med detta så kan Ni sätta in ett valfritt belopp på vårt Bankgiro 5239 – 8310. Varje krona vi får in går oavkortat till att bevara samlingarna till kommande generation. Donerar Ni mer än 10.000:- så bli Ni hedersgäst i vårt museum och får studera allt samt specialinbjudningar till historiska föredrag samt event och filminspelning.